torstai 14. marraskuuta 2013

Kylmän talvi-illan lämmittävät reseptit.

Ja nyt puhun kirjaimellisesti ruokaohjeista. Mulla on muutama ehdoton ruokalemppari ja ajattelin jakaa ne. Enimmäkseen keittoja, mutta yksi pataruoka on eksynyt joukkoon. Nämä ovat kasvisruokia, mutta vannoutunut lihansyöjäkin pystynee nielemään nämä pöperöt ilolla. Ei gourmet´a, pelkästään hyvää ja helppoa.

Kuvat lainattu.

Perinteinen maitopohjainen pinaattikeitto (n. neljälle hlölle)

25g voita
3 rkl vehnäjauhoja

8dl maitoa
150g pakastepinaattia (juu, pakaste. Voit halutessasi ostaa tuoretta, ryöpätä sen ja niin edelleen, mutta tämä emäntä ei semmoisia jaksa)
3/4 tl suolaa
1/2tl sokeria
ripaus valkopippuria
ripaus jauhettua muskottia


Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kiehauta (älä ruskista).
Lisää maito, kiehauta pohjaa hämmentäen. Lisää pinaatti ja mausteet. Keittele miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Nauti <3. Tarjoa lisänä keitettyjä kananmunia, jos tahdot.


Kallekin arvostaa






















 Tonttumuorin tomaattisoppa (n. 6 annosta) (Taina Salovaara, Ruokia rakkaudella)

2prk säilyketomaatteja
2 salottisipulia hienonnettuna
1-2 porkkanaa paloiteltuna
2 rkl öljyä tai voita
2tl hunajaa
2 kanelitankoa
1 tähtianis tai 5 neilikkaa (me laitetaan aina 6)
1 tl jauhettua inkivääriä
5dl kasvislientä (kuutiosta)
suolaa, pippuria




Kuullota kasvikset rasvassa kattilassa. Lisää tomaatit, mausteet ja kasvisliemi. Hauduta 30 min.. 
Ota kokonaiset mausteet pois keitosta. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
Tarjoile lisänä smetanaa tai ranskankermaa. Lämmittää aina <3




Mausteinen kasvispata (muistaakseni ohje on Kotiliedestä)

4rkl oliiviöljyä
1rkl kanelia
1rkl kurkumaa
1,5tl kardemummaa
1tl juustokuminaa
1tl tuoretta inkivääriä tai 2tl kuivattua

2-3 sipulia kuutioituna
2-3- valkosipulin kynttä hienonnettuna
4 porkkanaa kuutioituna
2tlk tomaattimurskaa
1tlk kikherneitä
1tlk kidneypapuja
suolaa, mustapippuria 



Kuumenna öljy ja mausteet. Lisää pieniksi pilkotut sipulit ja porkkanat, kuullota niitä mausteöljyssä, kunnes ovat pehmentyneet hieman ja saaneet kauniin värin.
Huuhtele ja valuta kikherneet ja pavut. Lisää tomaattimurska ja papuseos kasvisten joukkoon kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua 10-30 min..

Tämä ruoka tuo taivaallisen mausteisen tuoksun kotiin <3




















Parsakaalikeitto

3rkl voita
1 sipuli pilkottuna
4 porkkanaa paloiteltuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1l vettä
1 kanaliemikuutio
1 parsakaali (n. 500g) pilkottuna
1 dl kermaa (itse käytän kevytkermaa)

Suurus: tilkka vettä, pari rkl vehnäjauh.
1rkl soijakastiketta
mustapippuria



Sulata voi, lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota, kunnes kasvikset pehmenevät. (n. 5min.)
Keitä litra vettä esim. vedenkeittimessä. Kaada kasvisten joukkoon, lisää kanaliemikuutio. Lisää parsakaali. Vähennä lämpöä ja anna kiehua 15-20 minuuttia.
Soseuta keitto. Lisää kerma. Lisää suurus. Mausta pippurilla ja soijakastikkeella. 
Nams <3

// I like soups, they warm you up nicely when the evenings is cold. I shared few of my fav recepies, they are milk-based spinachsoup, tomatoesoup, spicy vegstew and broccolisoup. Yummy yummy yummy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti