lauantai 22. kesäkuuta 2013

Nummirokkia! Ei kun siis Juhannusta!

Vietin myöhäisteininä ja varhaisaikuisena muutaman juhannuksen Nummijärven autenttisessa festariympäristössä örveltäen nautiskellen juhlajuomista ja ilkamoiden. Siinä oli juhannuksen tunnelmaa jos missä! Yöttömän yön taika muuttunut näkyväksi ja käsin kosketeltavaksi, kun tavallisesta mustiin pukeutuvasta, jossain määrin misantrooppisesta kansasta kuoriutuu esiin rakkauden lähettiläitä, jotka toisiaan halaillen, iloiten ja nauraen julistivat rauhan ja rakkauden ilosanomaa.

Mistä se johtuu? Prosenttijuomistako? Suomalaiset tapaavat kyllä enemmän muuttua sodan julistajiksi armoitetun alkoholin vaikutuksesta, varsinkin jos ympärillä on muutakin sakkia. Ei, se on se Nummirock. Siinä on taikaa. Nummijärven erämaa, yksinäisen kyläkoulun ympäristö, suljettuna muun maailman äly- ja informaatiotulvalta, täysin omassa pienessä vaaleanpunaisessa rakkauden kuplassa. Kaikki samassa veneessä.

Nummirockista löytyy yhteen hiileen puhaltamisen fiilistä! Kaikki tarpovat samalla hiekkakentällä, keuhkot täynnä pölyä, vaatteet paskassa. Käyvät niissä samoissa järkyttävän hajuisissa ja törkyisissä bajamajoissa, saman auringon alla. Kaikki kastuvat saman sateen ropistessa festarialueelle ja muuttaen meiningin pölyisästä mutavellimäiseksi.

Kun tarvot siinä maantietä kauppaan ja vastaan tulee muuta väsynyttä, paskaista festarikansaa, tunnet kerrankin kuuluvasi joukkoon. Kerranki tunnet olevasi yhtä muiden kanssa, etkä aina se kumma friikki, joka ei sopeudu joukkoon. Joka aina ajattelee eri tavoin kuin muut, joka on aina hieman out, hieman ulkopuolinen.

Se vapauden tunne, minkä Nummijärven erämaassa voit kokea, on vertaansa vailla. Se ihmeellinen yhdistelmä täydellistä riippumattomuutta, täydellistä eristäytyneisyyttä ja samalla täydellistä joukkoon kuulumista, on outo ja kutkuttava. Sanat eivät riitä, Nummirock on koettava.

Joten, iloista Nummirockia, vai oliko se kuitenkin Juhannusta kaikille!

3 kommenttia:

 1. Minäkin olen nuorena tyttönä viettänyt pari juhannusta Nummirockissa :) t: palstan maijja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve! Vai olet se sinäkin päässyt nauttimaan tästä kokemuksesta vailla vertaa (monessakin suhteessa...) :D Ollaankohan satuttu yhtä aikaa? Mä olin ensi kerran 2003.

   Poista
 2. Mä olen ollut siellä 98 ja 99. Huh siitä on ikuisuus! :D Olispa hauskaa vielä joskus mennä sinne juhannusta viettämään :)

  VastaaPoista