keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Normipäivä

Meidän tavallinen arkipäivä näyttää suurinpiirtein tältä (esimerkki eiliseltä):

06 vauva herää ja mä myös. Menen aamupalalle. Isommat herää 0630 ja laitan heillekin aamiaista.Mieskin nousee Juon kahvia ja muistuttelen Jumppista syömään aamupalaansa. Heitän pyykkiä koneeseen. Mies vaihtaa vauvalle vaippaa yms. ja lähtee töihin. Aletaan pukea, kiukutella ja kakkia vaipoista ohi. Lapset saavat kuin saavatkin puetuksi. 0815 Passitan lapset pihalle leikkimään ja odottamaan, että saan itseni ja vauvan lähtövalmiiksi.

0830 kävellään päiväkodille. Tomeranssi pyöräilee. Saatan lapset omille osastoilleen, Tomeranssi jää ulos ja Jumppis riisuutuu sisäleikkeihin h-i-t-a-a-s-t-i, mutta varmasti. Sitten heipparallaa. Kävelen kauppaan ostamaan vaippoja. Kävelen kotiin. Vauva nukahtaa liinaan.

0915 bäk home. Siirrän nukkuvan vauvan liinasta sänkyyn. Nostelen pyykit. Vauva herää 0930. Seurustelen vauvan kanssa.

1030 syön hernekeittoa.

1045 menen pötköttämään Puuskupuhin kanssa sänkyyn, josko herra nukahtaisi. Köllötetään, jutellaan ja lopulta poitsu rauhoittuu rinnalle. Torkahdan itsekin. 

1140 koetan nousta sängystä herättämättä vauvaa, mutta epäonnistun. Beibsi havahtuu hereille ja alkaa heti tyytyväisenä naureskella ja jutella. No, mikäs siinä. Jutellaan sitten.

1210 lähden kävelemään päikylle hakemaan lapsia. Olen päikyllä 1215. Tomeranssi on ulkona. Jutellaan tovi Tomeranssin kaverin äidin kanssa ja tietysti eskariopen kanssa päivän kulusta. Passitan Tomeranssin odottelemaan pyörän luokse, kun käyn hakemassa Jumppiksen. Jumppis on lepohetkellä. Jumppis pukee kengät, pukua ei tarvitse, koska ulkona on niin lämmintä. Lähdetään ulos, jossa Tomeranssi on kiltisti odotellut meitä.

1240 ollaan kotona. Tomeranssi jää ulos eskarikaverinsa kanssa. Minä sekä Jumppis ja Puuskupuh menemme sisälle. Jumppis leikkii, mä teen kotihommia. Vilkaisen jotain läppäriltä.

1310 koetan nukuttaa väsynyttä vauvaa. Mussu meinaakin jo nukahtaa, kun Tomeranssi tulee kotiin ja hiippailee kysymään, saako eskarikaveri tulla kylään. Koetan hiljaa vastata, että saa, kunhan ensin käyvät kysymässä tytön äidiltä, saako tyttö tulla kylään. Vauva havahtuu hereille eikä tietenkään nukahda. Tyypillistä.

1340 Tomeranssi ja kaveri tulevat leikkimään. Kaverin äidiltä on viesti, jossa on puhelinnumero sekä kotiintuloaika. Jumppis leikkii omia leikkejään. Vauva on vähän reppana.

1400 päätän mennä uudellee nukuttamaan vauvaa. Laitan puhelimeen ajastimen soimaan, kun tytön on lähdettävä kävelemään kotiin, jos en ehdi tulla nukutuspuuhista sitä ennen laittamaan tyttöä kotimatkalle.

1415 vauva nukkuu. Jee! Laittelen pyykkejä yms. 1425 sanon, että kaverin on aika lähteä kävelemään kotiin. Tomeranssi menee saattamaan. Keitän itselleni kahvia <3

1430 syödään välipalaa. Lapset haluatvat katsoa Laputa, leijuva linna- elokuvaa ja mä annan luvan. Istun itsekin sohvalle ja nappaan läppärin syliin. 

1530 Puuskupuh herää. Nyt jo? No ei se mitään. Vähän on poika vielä väsy, mutta tällaista se joskus on. Sylitellään kaikki vuoron perään vauvan kanssa. Mä laitan pyykkejä sillä välin, kun isommat hoitavat vauvaa.

1630 isäntä saapuu töistä. Aletaan syödä päivällistä. Keitetään kahvit. Tomeranssi menee ulos samaisen kaverinsa kanssa. 

1730 päätetään lähteä kävelylle koko poppoolla. Tomeranssi pyöräilee, Jumppis tönöttää rattaissa ja vauva on liinassa. Kierrellään lähialueella. Tomeranssi haluaa vielä leikkiä kaverinsa kanssa, joten kotimatkalla poiketaan heidän pihaansa kysymään, voiko kaveri alkaa. Jäämme rupattelemaan kaverin äidin kanssa ja hän kutsuu meidät sisälle. Jumppis leikkii perheen nuorimmaisen kanssa, pomppivat trampalla. Puuskupuh herää jossain vaiheessa.

1920 ollaan kotona ja aletaan iltatoimiin. Iltapalat, iltapesut. Käyn Puuskuphin kanssa suihkussa iltarutiiniemme mukaan. Satu isommille ja ovat sängyssä n. klo 20. Menen nukuttamaan vauvaa.

2115 nousen nukkuvan vauvan vierestä katsomaan töllöä ja datailemaan. Koetan etsiä sopivaa valaisinta kotiin netistä. Mässään suklaata. Mies datailee toisella koneella, nostaa viimeiset pyykit kuivumaan ja jutellaan. Mies menee 22 sänkyyn.

2230 mäkin menen nukkumaan.

Että semmonen päivä se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti